KASTAMONU İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılına Hazırlık Toplantısı Online Olarak Geçekleştirildi

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılına Hazırlık Toplantısı Online Olarak Geçekleştirildi

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan Gümüş başkanlığında eğitim öğretim yılına hazırlık toplantısı online olarak gerçekleştirildi. İl Millî Eğitim Müdür Yardımcılarımız Sayın Mesut Şeker ve Sayın Serkan Demirkıran, Şube Müdürlerimiz, on dokuz İlçe Millî Eğitim Müdürümüz katılım sağladı. İl Müdürümüz toplantıya 2023-2024 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisiyle toplantı açılışını gerçekleştirdi. Türkiye Yüzyılının inşasında bir ekip olarak çalışmaları gerektiğini, İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak ilçe millî eğitim müdürlüklerimize her zaman destek olacaklarını ifade etti. Öğrencilerimizin güvenli ortamlarda eğitim görmeleri, akademik başarılarının yanında sosyal kültürel alanda kendilerini geliştirebilmeleri için 2023/28 Sayılı genelgede belirtilen hususların eksiksiz uygulanması gerektiği, uygulamada yaşanılan sorunların yerinde çözülememesi durumunda destek olunacağını belirtti.

Öğrencilerimizin bulundukları yerlerdeki tarihî, kültürel ve turistik özellikleri tanımaları için sosyal ve kültürel geziler düzenlenmesini önemsediklerini, yaşadıkları şehri iyi tanıyan öğrencilerin aynı zamanda şehrin tanıtımında turizm elçisi olacaklarını ifade eden İl Müdürümüz, bu öğrencilerin geçmişle gelecek arasında bir köprü olacaklarını vurguladı.

"Şehirlerin kalbi meydanlardır, okulların kalbi de bahçelerdir." sözü ile okul bahçelerinin bakımlı ve temiz olması, geleneksel oyun çizgileriyle boyanması, bu bahçelerde gelenek ve kültürümüzden beslenen yüz yüze oyunların oynanmasının teşvik edilmesiyle çocuklar için dijital ortamlardan uzak, fiziksel ortamda etkinlikler yapabilecekleri alanlar oluşacağını ifade etti. Dijital bağımlılıkla mücadele konusunda okul müdürlüklerince eğitim faaliyetlerinin planlanmasının önemine değinen İl Müdürümüz, sınıflarda cep telefonu ve bu tür cihazların bulundurulmamasına yönelik önlemler alınmasının öğrencilerimizin derse ve faaliyetlere ilgisini artıracağını ifade etti.   

Öğrencilerimizin yüz yıllık, bin yıllık hedefleri olan bireyler olarak yetişmesinde öğretmenlerimizin önemine değinen İl Müdürümüz, "Mutlu öğretmen; mutlu çocuk, mutlu veli, mutlu okul, mutlu şehir demektir" dedi.  Göreve yeni başlayan öğretmenlerimize gerekli rehberliğin yapılması, ilçelerde karşılaşabilecekleri sorunların çözümünde yardımcı olunması gerektiğini belirtti.

İl Müdürümüz Sayın Hasan Gümüş, 2023-2024 eğitim öğretim yılının tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diledi.

06-09-2023

Aktekke Mahallesi Yalçın Cad No12/1 Posta Kodu 37100 - Santral (366) 2903700 (366) 2903800 Özel Kalem (366) 2903702 (366) 2903703

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.