KASTAMONU İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

''1000 MESLEK LİSESİ SANATSAL ETKİNLİKLERDE BULUŞUYOR''

''1000 MESLEK LİSESİ SANATSAL ETKİNLİKLERDE BULUŞUYOR''

Ülkemiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından meslek liselerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi amacı doğrultusunda "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" hayata geçirilmiştir.

Projenin yol haritasında, bu okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenlerin eğitimler yoluyla desteklenmesi, okulların eğitim ortamlarının iyileştirilmesi, öğrencilerin temel beceri eğitimlerinin desteklenmesi, öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunulması ve öğrenci velilerine hayat boyu öğrenme kapsamında eğitim desteği sağlanması şeklinde 5 ana tema belirlenmiştir.

Sepetçioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İnebolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Taşköprü Mustafa Sıtkı Erkek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Tosya Mithat Boyner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere ilimizden dört okul projeye dahil edilmiştir.

Orhan Şaik Gökyay Güzel Sanatlar Lisesinde görevli resim/müzik öğretmenlerimizin rehberliğinde, resim/müzik bölümünde okuyan gönüllü öğrencilerin önderliğinde "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamındaki okullarımızda okuyan sanata eğilimli öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini ve sosyal etkileşimlerini sağlamak amacıyla resim ve müzik ses icrası alanlarında akran eğitimi şeklinde  "1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor"etkinliği ilimizde başlamıştır.

01 Mart - 30 Nisan 2021 tarihleri arasında çevrim içi (online) olarak haftada iki gün, birer saat olmak üzere iki branştan "resim" veya "müzik ses icrası" üzerine eğitim verilerek, bu öğrencilerimiz, bireysel anlamda sanatsal üretim yapacak hale getirileceklerdir. Bununla birlikte öğrencilerin birer eser ortaya çıkarmaları teşvik edilecektir.

Yapılacak tüm resim etkinliklerinin konusu serbest olup, müzik ses icrası etkinliklerinin konuları ise Türk Müziği, Halk Müziği veya Batı Müziği dallarının herhangi birinden seçilebilecektir. Çalışmalarda seslendirmek üzere seçilecek eserlerin listesini etkinlikte yer alacak İlimiz Orhan Şaik Gökyay Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin danışmanlığında belirleyecek ve çalışmalara katılan öğrencilerin bu listeden eser seçmelerini sağlayacaktır.

Etkinliğin sonunda öğrenciler tarafından ortaya çıkarılan resim eserlerinin orijinalleri, heykel, seramik, vs. eserlerin fotoğrafları ve müzik eserlerinin yer aldığı videolar, resim ve müzik öğretmenlerinden oluşan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Seçici Kurulu tarafından değerlendirilerek, her iki alanda ( resim ve müzik ses icrası) ilk üç dereceye giren eserler belirlenecek, il bazında birinci olan eserler Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne gönderilecektir.

Her iki alanda il birincisi olan eserler Mayıs ayında  (https://mtegm.meb.gov.tr/) adresinden duyurulacak olup, öğrencilerin ortaya koyduğu tüm eserler çevrim içi (online) sergi olarak Kastamonu  İl Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sayfasında ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne ait "Mesleğim Hayatım" youtube sayfasında yayımlanacaktır. Resim ve müzik ses icrasında il birincisi olan öğrencilere ödül olarak Bakanlığımız tarafından gönderilecek olan diz üstü bilgisayar, Katılım ve Teşekkür Belgeleri Mayıs ayında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce düzenlenecek ödül töreninde verilecektir. Ayrıca iki alanda da ilk üç dereceye giren eserlerin sahibi olan öğrenciler ile etkinliklere çevrim içi çalışmalarda rehberlik etmiş ve onların ürün veya eser ortaya çıkartmalarını sağlamış Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından "Katılım ve Teşekkür Belgesi" verilecektir.

 

            

18-03-202118-03-202118-03-202118-03-2021

Aktekke Mahallesi Yalçın Cad No12/1 Posta Kodu 37100 - Santral (366) 2903700 (366) 2903800 Özel Kalem (366) 2903702 (366) 2903703

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.