Milli Eğitim Bakanlığımızın matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak matematiği sevdirmek ve matematiğe olan ilgiyi artırmak için başlattığı 'Matematik Seferberliği' kapsamında İnebolu 9 Haziran İlkokulu ana sınıfında geometrik şekilleri tanıma etkinliğiyle öğrencilerimiz, kestikleri geometrik şekilleri birleştirerek özgün bir şekilde bir araya getirerek bir varlık ya da nesne oluşturuyor, verilen yönergelere göre sağ ve sol ellerini aynı anda kullanarak rakamları buluyor.
Okulumuz bünyesinde bulunan özel eğitim sınıfında ise özel öğrencilerimize yönelik sayılarla yapılan etkinlikte öğrencilerimizin görme, devinim, işitme ve dokunum duyuları geliştirilmeye çalışılıyor. Yapılan etkinlik sonucunda; öğrencilerin yarı somut matematiksel işlemleri kullanarak soyut seviye işlemleri etkili ve kalıcı öğrenmesi hedeflenirken öğrencilerin işlem sırasında kullandıkları vakit kaybettiren alışkanlıklarının da (parmak hesabı vb.) kaybolması bekleniyor.
İnebolu Prof.Dr.Fuat Sezgin Anadolu Lisesinde stem etkinlikleri, origami etkinlikleri ve origamik grafik çalışmalarının yanı sıra origami ile matematik bağlantısı kurarak sınıf içerisinde eğlenceli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Matematiksel düşünme becerilerini geliştirmeyi ve matematiğin günlük hayatta aktarımını sağlayan etkinlikler sonucunda ortaya çıkan farklı origamik grafikleri sergileyerek sürece aktif olarak katılıyor. Bunlara ek olarak matematik dersinde okul çıkışı küçük gruplar halinde tamamlayıcı eğitim etkinliği ile soru çözüm saatleri yapılıyor.
Çatalzeytin İmam Hatip Ortaokulunda zeka oyunları etkinlikleri kapsamında zeka oyunları kulübündeki öğrencilere Satranç,Sumo Game, Koridor, Reversi ve Mangala gibi oyunlar öğretiliyor .Öğrendikleri bilgileri sınıf arkadaşlarına aktaran öğrenciler süreçte aktif rol oynuyor. Yapılan etkinlikliklerle öğrencilerin görsel-uzamsal zekaları gelişiyor, işbirlikçi öğrenme ortamında matematiğin eğlenceli bir yanı olan zeka oyunları ile matematik dersine olumlu bir tutum geliştirmeleri sağlanıyor.