
Orgeneral Atilla Ateş Ortaokulunda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan Gümüş'ün katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışa ayrıca Şube Müdürlerimiz Halil İbrahim Kara ve Vedat Terlemez, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, İl Müdürümüz Hasan Gümüş ve davetliler, öğrencilerin danışman öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları projelerin sergilendiği stantları gezdi. Öğrenciler, projeleri hakkında bilgi vererek çalışmalarını tanıttılar. Programın sonunda öğrencilerimiz halk oyunları gösterisi sundular.
İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan Gümüş, fuar kapsamında yaptığı konuşmada şunları ifade etti: "Günümüzde bilgiye ulaşmak kadar, bilgiyi üretmek ve onu faydaya dönüştürmek de büyük önem taşıyor. Bu noktada, öğrencilerimizin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeleri ve projeler üretmeleri, büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşmada önemli bir rol oynayacaktır. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları, öğrencilerimizin bu yeteneklerini sergilemeleri için imkân sağlamaktadır. Fuarda emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum."