Permakültür Tarım Projemiz Geleceği Kuşatıyor
59
17:31
30.04.2024

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan Gümüş, Şube Müdürlerimiz Sayın Halil İbrahim Kara ve Sayın Hasan Sarıahmetoğlu ile birlikte Kuzyaka İlkokulu ve Ortaokulunun Permakültür Okul Bahçesi Projesi kapsamında sera açılışına katıldı.

Bu proje ile geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin ata tohumu konusunda farkındalıklarını permakültür anlayışıyla artırmak amaçlanmaktadır. Aynı zamanda bu proje köylülerimizin toprağının değerinin farkındalığını artıracak, en önemlisi de kaybolmaya yüz tutmuş ata tohumlarının sürdürülebilirliği sağlanacaktır.

Proje ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Müdürümüz Sayın Hasan Gümüş, "Kastamonu Eğitim ailesi olarak güzel bir proje ile burada baş başayız. Bilindiği üzere tarım artık stratejik bir unsur tüm dünya üzerinde biz de öğrencilerimizin dijital bir dünya içerisinde mutlaka teknoloji ile buluşturuyoruz ama teknoloji ile buluştururken dünyanın en önemli stratejik unsuru olan tarımı da ihmal etmemelerine yönelik projeler hazırlıyoruz. Bugün burada permakültür dediğimiz tamamen organik doğal bir şekilde sebzelerin, meyvelerin yetiştirildiği bir alan oluşturdu öğretmenlerimiz. Bu alanın oluşturulması ile berber öğrencilerimiz bir domatesin, bir salatalığın, bir biberin, bir fasulyenin, bir marulun nasıl yetiştirildiğini öğrenirken aynı zamanda da eğlenerek öğrenme faaliyetleri gerçekleştiriyorlar. Dijital dünya içerisinde öğrencilerimiz ve velilerimiz dijital unsurlarla daha çok baş başa oluyorlar. Hem bu dijital unsurların zararlı etkilerinden korumak daha çok toprakla bir araya getirmek ve kendi bünyelerinde oluşan stresi de en aza indirmesi adına bu tür faaliyetlerin önemli olduğunu düşünüyoruz. Daha sonra sizlerin de gözlemleyeceği üzere birçok sebzenin birçok meyvenin hem açık alanda hem sera ortamında yapıldığını görüyorsunuz. Tabi öğretmenlerimizden aldığımız bilgilere göre buradaki tamamen organik kompostlar kullanılıyor. Bu kompostların elde edilmesinde de atık olan evsel ürünler burada değerlendiriliyor. Evsel ürünlerden de yapılan kompost yani gübreleme ile buradaki bitkiler, sebzeler, meyveler ortaya çıkmış oluyor. Bu alanın oluşturulmasında paydaş kurumlarımız var. Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün başta Müdürü olmak üzere tüm ekibine çok teşekkür ediyoruz. Okulumuzun yöneticileri ve kıymetli öğretmen ve proje koordinatör öğretmenimizin ve öğrencilerimizin çok büyük emekleri var. Bu emekler adına da öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Bundan sonra bu tür faaliyetlerin tüm okullarımızda yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Öğrencilerimizin özellikle ata tohumunun da gelecek nesillere taşınması adına da bu tür faaliyetler oldukça önem arz ediyor. Ata tohumumda geleceğe taşınmasında buradaki gençlerimizde büyük unsur olacaklar. Ata tohumlarımızı ve diğer kültürel unsurları da geleceğe taşıyacaklar. Biz Eğitime bütüncül olarak bakıyoruz eğitim faaliyetlerinin sadece akademik anlamada başarı değil sosyal, sportif, kültürel ve tarımsal faaliyetlerde eğitimin bir parçası bir unsuru olduğunu düşünüyoruz. Bu bütüncül anlayışla geleceğimiz gençlerimizi inşallah Türkiye Yüzyılı'nda daha güçlü bir şekilde hazırlayacağız ve dünyayla rekabet edilebilirlik boyutunda da gerçekten tüm dünyanın parmakla gösterdiği gençler olarak yetiştireceğiz." ifadelerini kullandı.

30-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-2024

Yayın Tarihi: 30.04.2024