21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri Mimar Vedat Tek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Valimiz Sayın Meftun Dallı, Kastamonu Milletvekili Sayın Fatma Serap Ekmekci, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan Gümüş, Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın M. Kerem Seven katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Valimiz Sayın Meftun Dallı "Türk mutfağı, dünya mutfağı içinde önemli bir yer tutuyor. Anadolu tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir coğrafya, dolayısıyla bu tarihi yolculuk süresince birçok medeniyet Türk mutfağını etkilemiş. Kastamonu'da tıpkı Anadolu gibi tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir ilimiz. Kastamonu'nun damakları şenlendiren mutfağı, geçmişten bugüne bir lezzet şölenine ev sahipliği yapıyor. Farklı kültürel tatların buluştuğu bu mutfağın temelinde, yöreye özgü doğal ürünler ve yüzyıllardır aktarılan geleneksel lezzetler yatıyor. Bu vesileyle Türk Mutfağı Haftası etkinlikleriyle yöresel ürünlerimizi, Kastamonu mutfağını ön plana çıkarma gayreti içindeyiz." dedi.
Etkinlik Türk mutfağında yer alan yiyeceklerin bulunduğu stantların gezilmesi ile sona erdi.